Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Idrettskonferansen i Nordland

Nyhetsbilde IDK 2016 ALLE.jpg

"Idrettskonferansen i Nordland" er idrettskretsens store inspirasjonshelg! Første helgen i oktober har du mulighet å melde deg på spennende kurs i akkurat din idrett.

Konferansen har kurs og foredrag for hele idrettsfamilien. Enten du er trener, leder, utøver eller forelder er du hjertelig velkommen til årets store begivenhet i Nordland!

De fleste idrettskursene gjennomføres fredag og søndag, mens Hovedprogrammet arrangeres lørdag. Temaet for 2016 er "Sammen skaper vi fremtidens idrettslag!"

Prisen for å delta kun på Hovedprogrammet er kr. 600,-.

VIKTIG! Idrettskursene og seminarene har egne priser og egne påmeldingslinker.
Se i nedtrekksmenyen under for alle programmene med flere detaljer.

  Her finner du link til alle foredragene som ble presentert på Hovedprogrammet 1. oktober. Disse lastes ned hvis du klikker på dem.

  En klubb for livet..pdf Eivind Arnevåg, KFUM Fotball

  Young Active - idrettsglede for ungdom, Runa og Sirianna

  Bodø Gym og turn.pdf Margrethe Vinje og ungdommer

  Inkludering / Aktivitetsguide Britt og Fathi fra Tromsø

  Fra visjon til virkelighet.pdf Morten Eklund, Svømming

  Se også klipp fra mange av foredragene på vår Facebook-side Nordland idrettskrets


  FOREDRAGENE 2016

  EIVIND ARNEVÅG - "En klubb for livet"

  Eivind Arnevåg er født inn i en av Norges største breddeklubber for barn og ungdom. Den tidligere spisskjempen fra Oslo, har vært klubben KFUM Oslos stolte ambassadør i over 30 år. Han har lagt ned utallige timer og kvelder med hardt og målrettet arbeid for å hjelpe til med å løfte KFUM dit klubben er kommet i dag. "Kåffa", som de kalles i hovedstaden, er i dag byens nest beste fotballag. Med få midler har de klart bragden å kjempe seg inn i norsk toppfotball, og kjemper i dag med mer meritterte lag som Fredrikstad i allnorsk 1.divisjon. Måten det skjedde på, er på mange måter ett uttrykk for den visjonen og de verdiene Eivind og de andre i klubben står for. 

  Eivind har gjennom sitt livsverk vært med på en eventyrlig utvikling i KFUM Oslo. Fra å ha noen få lag på 60- og 70-tallet, til nå å telle over 1300 spillere fordelt på 90 lag, og med 200 fotballtrenere. Klubben er svært anerkjent og vel ansett i fotball-Norge – både som fotballklubb og for sitt sosiale engasjement. 

  Om foredraget: "En klubb for livet" handler om hvordan KFUM Oslo gjennom et verdibasert og demokratisk styrt arbeid som viktigste bærebjelke, får medlemmene til å oppleve klubben som et romslig hjem. Dette til glede for både topp og bredde i samme klubb. KFUM har spisset utviklingen ut fra tanken om et livslang medlemskap: alle er velkomne til å bli eller å komme tilbake igjen, uansett hvilket sportslig nivå man har inne. Dette arbeidet har gitt stabilitet, noe som befester seg ved at mange av ungene som kom inn klubben på 1970-tallet i dag bidrar som trenere og ledere.

  Eivinds hovedfokus i det meste han gjør, kretser om de tre ordene: Sett - Oppmuntret - Utfordret og i foredraget vil det bli vinklinger og rom for refleksjoner som handler om hvordan skape et godt miljø og fellesskap i laget og i klubben du er med i. 

      _______________________________


  BODØ GYM OG TURNFORENING - "Ungdom som ressurs fra A til Å!"

  Bodø Gym og turnforening har siden de ble stiftet i 2008 hatt en klar visjon om at klubben skulle være for alle og at bredde- og toppidrett var avhengige av hverandre. Gjennom alt arbeid med barn og ungdom var det viktig at ungdom ble en del av planleggingen og gjennomføringen av aktiviteten; ungdom skulle sees som en ressurs for driften av klubben.

  Gjennom denne visjonen har klubben gjennom flere år, bidratt til at ungdommer har fått tatt del som hjelpetrenere, tatt trenerutdanning og hatt innflytelse på ulike arrangement og annet som skjer i klubben. Gjennom arbeidet har de lyktes med å beholde ungdommer lengre og gjennom ansvar har de fått tillit og troen på seg selv.

  Om foredraget: Klubbens lederprofil Margrethe Vinje tror at mange klubber vil lykkes enda bedre, om man tar ungdommen med på råd og lar dem få tillit i organiseringen av idretten. Med seg til Idrettskonferansen har hun unge trenere som forteller sin historie om hvoran de har blitt tatt i mot i klubben.

       _______________________________ 

  SIRIANNA OG RUNA - "Idrettsglede for ungdom"

  Young Active-gründerne Runa Møller Tangstad (18) og Sirianna Stormo Pettersen (17), fra henholdsvis Brønnøysund IL og Ørnes IL har vært pådrivere for hver sin Young Active-gruppe de siste årene. Begge jentene brenner for fysisk aktivitet og ungdomsidrett, og ønsker å gjøre en forskjell for å skape "idrettsglede for ungdom" på sin hjemplass.

  Om foredraget: Til idrettskonferansen kommer gründerne for å fortelle hva de mener kan være løsningen for idrettslaget; en større satsing på ungt lederskap.Hva skal til for at ungdom fortsetter i idrettslaget når motivasjonen om å bli best dabber av? Og er det virkelig slik at idrettslaget ikke har tid til å organisere, eller mangler ressurser for å opprettholde et aktivitetstilbud for ungdom som ønsker å være med å trene i det sosiale fellesskapet som idretten tilbyr?  

  Les mer om jentene og Young Active-prosjektet: "Stor suksess med Young Active i Nordland"

       _______________________________ 
  BRITT OG HAKIMA - "Samarbeid skaper god inkludering"

  I Norges idrettsforbund visjon «Idrettsglede for alle» ligger det en forpliktelse i at norsk idrett skal jobbe med inkludering. Når det kommer til inkludering i idrett finnes det ikke én fasit, ett ansvar og en vinkling som er den rette. Det handler om å skape forståelse hos klubbene og enkeltmenneskene for hva inkludering i idrett betyr.

  I Tromsø har de sluttet å snakke om inkluderingsklubber – de mener at alle klubber er inkluderende! Skal inkludering av innvandrere og flyktninger lykkes, må idretten være åpen for å samarbeide med det offentlige og andre aktører. Vi har alle det samme målet, aktive, friske og sunne barn – uansett ståsted og forutsetninger. For å få dette til er idretten en livsviktig aktør.

  Om foredraget: Tromsø idrettsråds har i flere år hatt stor suksess med sitt konsept «Aktivitetsguide», som med rette kan sies å være oppfølging av NIFs visjon i fra ord til handling  i praksis. I prosjektet brukes det en involverende metodikk som har mange bonuser for alle de involverte - det handler om hvordan man kan hjelpe barn/unge inn i norsk idrett, et system som er ukjent og nytt for de som aldri har vært der før.

  Britt Leandersen i Tromsø idrettsråd gir deg konkrete tips til hva din klubb kan gjøre for å bli bedre på inkludering, både på styrenivå og nedover i de enkelte lagene. Hun har med seg aktivitetsguide Hakima Mabrour, mor til 3 aktive ungdommer på 15, 17 og 21 år, som forteller hva idretten har betydd for familien etter at de kom til Norge.

       _______________________________

  MORTEN EKLUND – ”Fra visjon til virkelighet”

  Norges Svømmeforbund har i flere år jobbet mot sin visjon om å bli den mest fremgangsrike idretten i Norge. Sterke ledere som generalsekretær Bjørn Soleng fra Fauske og landslagstrener Petter Løvberg har stått i førersetet, og bygget en sterk og fremadstormende organisasjon. Sentralt i dette arbeidet har vært utvikling av klubbmiljøene. Dette har ført til stor suksess, både for bredden og toppen, med konseptet ”Vill i Vann” på den ene siden og med flere OL- og VMmedaljer på den andre.

  Svømmeidretten jobber for at hver nordmann er en svømmer, og at hver svømmer er en livredder. Følgende verdier kjennetegner svømmeforbundets virksomhet; Grensesprengende - Lekende -  Ansvarlig -  Dristig – Inkluderende. ”GLAD I” vann gjennomsyrer idretten fra toppledelse til instruktørene i det lokale svømmebassenget.

  Om foredraget: Med tittelen som utgangspunkt, kommer landslagstrener i svømming, Morten Eklund, for å fortelle om hvordan svømmeforbundet har jobbet strategisk og sportslig for å utvikle norsk svømming fra den nasjonale til den internasjonale arena.  Morten Eklund har i flere år jobbet som trener for funksjonshemmede landslagsutøvere, og er i dag også ansatt som avdelingsleder for Olympiatoppen Sør-Vest.

       _______________________________ 

  INGEBRIGT STEEN JENSEN - "Kunsten å lykkes sammen med andre"

  Ingebrigt er kjent for de aller fleste som reklamemann med teft for de gode replikkene, forfatter av flere bøker og som en engasjert samfunnsdebattant. Men aller mest kjent er han vel som selveste "Mr. Stabæk"; alltid kjapp i replikken med et brennende engasjement for klubben i sitt hjerte.

  Stabæk IF er med sine i overkant av 2000 medlemmer, en stor breddeklubb som tilbyr aktivitet innen idrettene fotball, håndball, alpint, bandy, orientering og ski. Men klubben er nok mest kjent som fotballklubben Stabæk, askeladden som tok seg fra lokal 5. divisjon til gull i Tippeligaen i 2008. Ikke nok med det, klubben kan skilte med et håndballag i øverste divisjon for kvinner og de har også et av Norges beste bandylag.

  Om foredraget: "Kunsten å lykkes sammen med andre" kretser rundt Stabæk fotballs eventyrlige reise men mest av alt handler det om hva som kjennetegner de organisasjoner som lykkes med å skape suksess. Foredraget tar for seg de essensielle spørsmålene alle idrettslag og andre organisasjoner må finne svar på hvis de skal lykkes. HVORFOR driver vi med dette? Hvilke MÅL har vi? Hva står vi for, og hvilke målgrupper må vi levere verdier til?  

   

     Har du spørsmål om disse kursene, kontakt Tore Strand i Nordland idrettskrets, tore.strand@idrettsforbundet.no

  Har du spørsmål om disse kursene, vennligst kontakt Tore Strand i Nordland idrettskrets, tore.strand@idrettsforbundet.no

   

   

   

   

  Dato: 30. sept - 2. okt 2016
  Målgruppe: Samlingen er for unge utøvere i Nordland som følges opp av Olympiatoppen Nord-Norge.

  For mer informasjon kontakt prosjektleder OLT Nord, Espen Lian på e-post: espen.lian@olympiatoppen.no

  Nordland idrettskrets og FNF Nordland inviterer til fagsamling under Idrettskonferansen i Nordland.

  Dato: 30. sept - 1. okt 2016
  Målgruppe: Deltakere på "Tur- og treningskompis"-kurs i 2016

  Mer informasjon og fullstendig program kommer i august

  For mer informasjon om samlingen, kontakt prosjektleder Stine Wike stine.wike@idrettsforbundet.no

   

  Overnatting
  Sportspriser Scandic Havet hotell Bodø (pris per natt)

  Enkeltrom: kr 760,- per pers
  Dobbeltrom: kr 480,- per pers
  Trippeltrom: kr 390,- per pers

  Måltider
  Middag fredag kveld (pizzabuffet) kr 169,- 
  Festmiddag lørdag kveld (tapas-buffet): kr 410,-
  Lunsjbuffet søndag: kr 295,-

  Booking av overnatting og middag skjer via påmeldingslink til de ulike programmene.

  MERK! Hotell dekkes av den enkelte deltaker/klubb, dersom annet ikke er spesifisert i program.
  Faktura sendes it i etterkant av helgen.

  For spørsmål omkring overnatting og måltider, kontakt idrettfaglig konsulent, Tore Strand, tore.strand@idrettsforbundet.no, 419 00 997

  Idrettskonferansen er Nordland idrettskrets´ store inspirasjonshelg! Konferansen arrangeres hvert år på høsten, og er et samarbeid mellom idrettskretsen og særkretsene i Nordland samt Olympiatoppen Nord.

  For spørsmål om Idrettskonferansen vennligst kontakt Nordland idrettskrets

  Tore Strand
  Idrettsfaglig konsulent
  Mobil: 419 00 997
  E-post: tore.strand@idrettsforbundet.no

  Anette Nybø
  Utdanningskonsulent
  Mobil: 90081718
  E-post: anette.nybo@idrettsforbundet.no