Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lederkurs for Ungdom

50326162_2056127441140157_54666820484857856_n2222222.jpg

13 unge idrettsledere fra Hedmark og Oppland var samlet for oppfølgingskurset av Lederkurs for Ungdom på Hamar, søndag den 20. januar. Arrangementskompetanse og verdier som leder var aktuelle tema da deltagerne fikk besøk fra Storhamar Hockey.

 

Lederkurs for Ungdom har som mål å gi idrettsengasjerte ungdom i alder 15 - 19 relevant kompetanse som gjør de forberedt til å ta lederverv i egen klubb eller andre deler av idrettsorganisasjonen.

I løpet av kurset skal ungdommene få kunnskap om hva det vil si å være en frivillig ressurs i idretten og ikke minst bli motivert til å ønske og tørre å ta ansvar i egen klubb.

Ungdommene representerte 11 forskjellige klubber i Hedmark og Oppland, og har nå muligheten til å bruke kompetansen fra kurset aktivt i egne klubber, samt dele sine erfaringer med andre likestilte idrettsungdom i fylkene gjennom det nettverket de har bygget på kurset. Idrettskretsene i Hedmark og Oppland følger opp alle kursdeltagere for å sikre at alle får relevant informasjon og mulighet til å fortsette som ung leder.

I tillegg til gode opplevelser over to kurshelger, som blant annet inneholder en sosial kurshelg som første del, fikk ungdommene gode faglige innspill gjennom foredrag av Storhamar Hockey Elite som kom for å snakke om arrangementsutvikling og idrettens lederskap. Takk til Espen Løvås, arrangmentsansvarlig og Fredrik Söderström, hovedtrener i SIL for at dere tok tid til å snakke med oss!  

Fredrik er en trener som gir både inspirasjon og kontekst i sine foredrag, basert på gjennomtenkt verdiarbeid fra en trenerkarriére med 21 års erfaring. Deltagerne på kurset var så heldige som fikk et godt innblikk i hverdagen til en trener som har sunne verdier basert på likeverd, ærlighet, humor, god kommunikasjon og ydmykhet. Fredrik startet som trener allerede i begynnelsen av 20-årene og kunne kjenne seg igjen i hvordan det er å være en leder for andre mennesker allerede i en ung alder.

Espen Løvås, som er arrangmentsansvarlig i SIL, viste ungdommene hvordan klubben gjennom mange års arbeid har blitt en av de ledende klubbene i Norge på kampopplevelser. Espen har jobbet med arrangement siden han også var tenåring og har skapt et fantastisk tilbud til supportere på Storhamar og gikk gjennom hovedpunktene i hvordan SIL planlegger og arrangerer idrettsarrangement. Dette ga ungdommene et fint utgangspunkt for eget arbeid i idrettslaget og alle fikk sett hvordan arrangmentet ble i praksis når de besøkte CC Amfi for å se SIL ta imot Vålerenga Hockey etter kurset var ferdig. Det var litt av en idrettsopplevelse!

Espen Løvås i Storhamar Hockey, viser ungdommene hvordan SIL arrangerer kamper i GET-Ligaen

Nå skal ungdommene tilbake til idrettslagene sine og bruke den kompetansen og motivasjonen tilegnet fra kurset og vi ser frem til å høre hvordan de har, i samarbeid med klubbledelsen, involvert seg i hverdagen til idrettslaget.

For mer informasjon om ungdomssatsningen til HIK, og Lederkurs for Ungdom, klikk her.

Det blir nye muligheter for idrettslag å delta på lederkurset i forbindelse med Idrettshelga Innlandet 2019 på Lillehammer i November.

For å se flere bilder fra Lederkurset, trykk her.

Kontakt:

Martin Hylland, Fagkonsulent Ungdom   

Tlf: 473 99 618

Epost: martin.hylland@idrettsforbundet.no