Otilie Næss deltar på mentorprogram

Otilie mentorprogram.jpg
Otilie Næss (til høyre) sammen med mentor Anne Berit Figenschau. Foto: Lasse Ibsen Thun/NSI

Finnmark idrettskrets sitt styremedlem Otilie Næss (20) er en av 20 utvalgte som deltar på mentorprogrammet for unge ledere. - Unge ledere er ikke bare fremtidens ledere, men også dagens ledere. Å få inn det unge perspektivet på alle nivåer i norsk idrett, vil gjøre at vi som organisasjon utvikler oss på en enda bedre måte, sier generalsekretær i Studentidrettsforbundet, Guro Røen.

Helgen 13.-14.september gikk startskuddet for mentorprogrammet for unge ledere 2019/2020. Hovedtemaet for den første samlingen var å søke bedre innsikt gjennom å reflektere over «meg som leder», i tillegg til oppstart av mentorskapet.

Finnmark idrettskrets er stolt over å ha vårt styremedlem Otilie Næss med på mentorprogrammet. 20-åringen fra Vadsø har vært en del av FIK-styret siden 2016. Hun er også styremedlem i Barents Sportskomite Norge. Til daglig studerer hun andre avdeling juss i Tromsø og spiller håndball på Tromsøstudentenes idrettsforening (TSI).

- Allerede i oppstarten av mentorprogrammet har jeg fått kjenne på både det å bli utfordret og det å mestre. Jeg synes det er spennende og selvutviklende å delta på mentorprogrammet, forteller Otilie.

Som mentor har hun fått tidligere idrettsstyremedlem Anne Berit Figenschau som i dag jobber som avdelingsdirektør i Skatteetaten.

- Anne Berit og jeg skal jobbe sammen dette året med ulike problemstillinger som oppstår i forbindelse med det å jobbe i et styre. Vi har allerede hatt et par møter hvor hun har utfordret meg og fått meg til å tenke nytt, opplyser Otilie som gleder seg til fortsettelsen.

Totalt 20 unge ledere i alderen 19-29 år fra hele norsk idrett er en del av mentorprogrammet, som er et fellesidrettslig lederutviklingsprogram initiert av Norges studentidrettsforbund og Norges idrettsforbund. Programmet skal legge til rette for at kandidatene skal få en arena for personlig utvikling, faglig påfyll og nettverksbygging på tvers av bakgrunn, roller og kjønn.

Les mer om mentorprogrammet her.