Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Finnmarkstalenter i landslagstoppen

Anne Beate og Celine web.jpg

Årets Ulvangstipend er delt ut. Skytter Anne Beate Andersen Hætta (17) fra Kautokeino og taekwondoutøver Celine Christensen Olsen (17) fra Vardø mottar 50 000 kroner hver til videre idrettssatsing. De er begge blant de beste juniorene i landet i sin idrett, har plass på landslaget og sikter mot nye høyder både nasjonalt og internasjonalt.

 

I år er siste gang det deles ut stipend fra Ulvangfondet. Det var kommet inn 27 søknader  fra utøvere innenfor 14 ulike idretter. Etter vurdering i komiteens for fondet bestående av representanter for Finnmark fylkeskommune, Altaposten og Finnmark idrettskrets, ble det besluttet at årets stipender på 50 000 kroner tildeles to talentfulle og tøffe finnmarksjenter som begge hevder seg i landslagstoppen i sin idrett og kan vise til svært gode resultater.Treffsikker leirdueskytter
Leirdueskytter Anne Beate Andersen Hætta fra Kautokeino Jeger- og Fiskerforenings sportsskyttergruppe ble i 2018 tatt ut på landslaget og fikk mulighet til å delta i nordisk mesterskap. Der vant hun gull i sin klasse og kunne smykke seg med tittelen Nordisk Mester. Nå sikter hun videre mot nye høyder med god hjelp av Ulvangstipendet.
- Jeg er utrolig takknemlig for at jeg har fått tildelt stipend. Det betyr veldig mye for meg, og gir meg enda mer motivasjon til å nå nye høyder i idretten. Stipendet vil gå til utstyr og til reising rundt på stevner, forteller den lykkelige skytteren.
Målet fremover er å forbedre skyteferdighetene, trene både teknikk og mentalitet, og dermed forbedre resultater i konkurranser. Hennes største målsetting er OL-deltakelse. Derfor vil hun fremover satse på de leirduegrener som det konkurreres i under OL. Anne Beate elsker idretten sin.
- Leirdueskyting er en artig skyteform, hvor du må sikte intuitivt på et mål i bevegelse. Det som er bra med min idrett er at det er utfordrende. Man må være sterk både fysisk og psykisk. En viktig del i idretten er konsentrasjon, at man klarer å fokusere på oppgaven man har. Når man trener og dermed forbedrer resultater, får man en god mestringsfølelse, forteller skyttertalentet.Hardtsparkende teakwondoutøver
Celine Christensen Olsen fra Vardø NTN Taekwondo klubb har trent den populære kampsporten siden hun var 10 år. Hennes første store mål var å få svart belte. Det oppnådde hun i 2017 og siden 2018 har hun vært en del av juniorlandslaget. I april reiser hun til Tyskland for å være med i VM for juniorer, og i oktober satser hun på å få bli med på EM i Bosnia-Hercegovina. Fra EM i fjor kan hun skilte med flere bronsemedaljer.
- Jeg har lyst å bli så god som mulig og holde på så lenge jeg kan. Dette er mitt siste år som junior, før jeg skal jobbe enda hardere mot nye utfordringer som senior. Tusen takk for stipendet, jeg føler meg veldig takknemlig og heldig, sier Celine.
I tillegg til egen satsing, er den aktive jenta også hjelpeinstruktør i egen klubb. Hun har vært med å holde sparringskurs i Alta, har deltatt på internasjonalt instruktørkurs og har også gått som dommer.
- Taekwondo er ikke bare en hobby, det er en del av meg. Jeg elsker å bruke tiden min på det. Jeg vil bli så god som mulig selv, men også lære bort til andre, forteller Celine.

Vi gratulerer Anne Beate og Celine så mye med stipendene og ønsker dem og alle de andre søkerne lykke til videre i idrettskarrieren!

Disse har mottatt Ulvangstipendet tidligere