Invitasjon til Webinar 03.11.20.png

Webinar - lansering av "trygg utøver"

Tirsdag 3.november fra kl 18-20 setter Idrettscampus Bergen fokus på barn og unge med usynlige tilretteleggingsbehov i fysisk aktivitet.

Arbeider du med barn og unge? Brenner du for fysisk aktivitet? Da er dette webinaret noe for deg!

Hva er usynlige behov?
Noen barn og unge har utfordringer som kan være vanskelig å oppdage med første øyekast. Det kan for eksempel være psykiske lidelser, sosiale utfordringer eller somatiske plager som i liten grad er synlig på kroppen. Usynlige utfordringer er utfordringer som havner utenfor «paraidrett»-paraplyen. Men likt som med paraidrettsutøvere, trenger utøvere med usynlige behov større eller mindre grad av tilrettelegging for å kunne oppleve trygghet, mestring og bevegelsesglede i fysisk aktivitet.

Hvordan kan du møte utøvere med slike usynlige behov på en god måte?

Gjennom kveldens program presenterer vi refleksjoner, tanker, utfordringer og mulige løsninger på temaet med hjelp fra dyktige bidragsytere:

- Foredrag: "Hvem er utøveren med usynlige behov?", erfaringer og refleksjoner fra treneren og læreren Geir Bangstad.

- Sofaprat:"Usynlige behov sett fra ulike perspektiver", vi møter utøveren, treneren , politikeren og forskeren i en samtale rundt barn og unge med usynlige behov.

- Verdenspremiere!: " Trygge Utøvere": Vi publiserer den splitter nye kompetanseportalen "Trygge Utøvere".
Gjennom "Trygge Utøvere" ønsker vi å bidra til at du som aktivitetsleder/trener, forelder, støttekontakt, lærer eller nabo skal få økt kunnskap og kompetanse om hvordan du kan tilrettelegge fysisk aktivitet for barn og unge med særskilte behov.

 

Link til stream vil bli publisert her: https://www.facebook.com/events/366461254714819

 

Temakvelden er arrangert av Idrettscampus Bergen, gjennom prosjektet Knutepunktet: www.idrettscampusbergen.no