Ballongbadminton var populært blant de yngste.
Foto: Linn Bergheim
Ballongbadminton var populært blant de yngste. Foto: Linn Bergheim

Endelig er grenseløs paraidrettsdag tilbake for fullt

Etter flere år med avlysninger og begrenset deltakelse som følger av korona-restriksjoner, var grenseløs paraidrettsdag endelig tilbake. Ikke siden før pandemien har like mange deltakere vært samlet til paraidrettsdag.

Med over 300 deltakere og om lag 250 ledsagere og funksjonærer sydet det med liv i Skienshallen tirsdag denne uken. Deltakerne kunne velge blant hele 13 ulike øvelser. Blant disse var kjente idretter som fotball og bordtennis, men også mer ukjente idretter som kampsporten nanbudo. Med et bredt utvalg av aktiviteter ble det en aktiv dag for deltakerne.  

- Dette var deilig! Vi har gjennomgått flere utfordrende år, med få muligheter for barn og unge med funksjonsnedsetteleter til å være sosiale og fysisk aktive. Derfor var det ekstra gøy å gjennomføre årets arrangement, sier Anne Katrine Aas arrangementsansvarlig og ansvarlig for paraidrett i Vestfold og Telemark idrettskrets.

Hun får støtte fra flere, både nye deltakere og deltakere som har vært med tidligere.

 

imagee2bi8.png

Foto: Linn Bergheim

 

For elvene fra Botrening og aktiv fritid-linjen ved Stavern folkehøgskole var dette aller første gangen de deltok på paraidrettsdagen. Deltakelsen ga mersmak og elevene var enige om at de gjerne kommer tilbake ved neste anledning.

Eva Foshaug var en av deltakerne som var i fyr og flamme.

- Jeg har spilt masse bordtennis allerede, men vil fortsatt spille mer. Jeg får ikke nok, utbryter Foshaug som også synes det er stas at så mange barn unge med funksjonsnedsettelse er samlet under samme tak.

Linjelærer ved samme skole, Hilde Stavnem Børud, var også enig i at arrangementet var en positiv opplevelse for elevene. – Det virker som at elevene har hatt en veldig fin dag og at dette er noe vi trygt kan gjøre igjen.

IMG_1320.jpeg

Elever og ansatte ved Stavern folkehøyskole. Fra venstre: Erik Engebretsen Hilleren, Jonathan Bunes Thiis, Eva Foshaug, Bjarne Beruldsen (assistent) og Petter Tønnes Rolfsen.
Foto: Fredrik Ødegaard 

 

I løpet av pandemien har frafallet i barne- og ungdomsidretten vært markant. Derfor var det ekstra gledelig å se at mange gamle kjente var tilbake nå som det igjen var trygt å møtes fysisk.

- Dette er gøy, sier Ada Holte. Hun går i sjette klasse på Venstøp skole i Skien og har deltatt på alle grenseløse paraidrettsdager siden hun startet i førsteklasse.

Kampsporten nanbudo, hadde hun derimot aldri prøvd tidligere, og fulgte nøye med på instruksjonene fra Stig Sandberg Hansen som stilte fra Skien Nanbudoklubb.   

- Vi er veldig glade for å være i gang igjen og at arrangementet ble en suksess. Dette lover bra for det videre arbeidet med å få flere barn og unge med funksjonsnedsettelse inn i regelmessige idrettsaktiviteter i idrettslag, avslutter Anne Katrine Aas.

IMG_1315.jpeg

Ane Holt følger nøye med når Stig Sandberg Hansen instruerer.
Foto: Fredrik Ødegaard

 

IMG_1317.jpeg

Ane Holte viser muskler etter sin første nanbudo-økt.
Foto: Fredrik Ødegaard