Fv. Ståle Vaag, Trøndelag idrettskrets, Harald Overrein, sonekoordinator, Andreas Rønning, Verdal idrettsråd, Paul Elvebø, Verdal idrettsråd, Grete Folden, Steinkjer idrettsråd, Ola Stene, Levanger idrettsråd, Per Morten Kvam, Inderøy idrettsråd og Bård Vaag Landsem, Snåsa idrettsråd. Foto: Jonas Austmo Kolstad, TrIK
Fv. Ståle Vaag, Trøndelag idrettskrets, Harald Overrein, sonekoordinator, Andreas Rønning, Verdal idrettsråd, Paul Elvebø, Verdal idrettsråd, Grete Folden, Steinkjer idrettsråd, Ola Stene, Levanger idrettsråd, Per Morten Kvam, Inderøy idrettsråd og Bård Vaag Landsem, Snåsa idrettsråd. Foto: Jonas Austmo Kolstad, TrIK

Innherredsidretten forsterker samarbeidet

Idrettsrådene på Innherred (Levanger, Verdal, Inderøy, Steinkjer og Snåsa) har samarbeidet siden 2019, og Idrettssoneråd Innherred ble da etablert. Avtalen mellom idrettsrådene og Trøndelag idrettskrets er nå revidert, forlenget og spisset.

Idretten på Innherred har 24 800 medlemmer fordelt på 121 idrettslag som tilhører 36 ulike særforbund og 73 forskjellige idrettsgrener.

Partene som er tilknyttet denne avtalen er likeverdige og jevnbyrdige parter. Idrettssoneråd Innherred er ikke et selvstendig organisasjonsledd, og har ikke vedtaksmyndighet som kan overstyre idrettsrådene.  Løsningen bygger på at det er et idrettsråd for hver av de kommunene som er representert.

Samarbeid igjennom konsensus er den «røde tråden».

Det viktigste idretten ønsker å oppnå med det interkommunale samarbeidet er organisasjons – og aktivitetsutvikling, samt jobbe politisk for å styrke rammebetingelser og posisjonere idretten/fysisk aktivitet i samfunnet.

Vi har erfart at vi kan gjøre hverandre gode på tvers av kommunegrensene. Idrettsrådene har samordnet høringsuttalelser som har gitt innherredsidretten en samlende og tydelig stemme. Et velfungerende samarbeid var også nyttig i håndtering av pandemien. Idrettssonerådet og Innherred regionråd er de samme kommunene, og det er et godt utgangspunkt for konstruktivt interkommunal samhandling for å bidra til å utvikle bolyst og attraktivitet i vår del av fylket.

Idrettssoneråd Innherred skal i perioden 2023/2024 arbeide med:

  • Fokus på å styrke interkommunalt samarbeid og posisjonere idretten i politiske strategier og planer, spesielt innen anlegg.
  • Arbeide for å oppnå målene i idrettspolitisk erklæring for Trøndelag.
  • Samordning av høringer og forslag når dette vurderes som hensiktsmessig.
  • Kunnskap, læring og informasjon i idretten.
  • Bidra til rekruttering til frivilligheten, herunder få flere unge ledere i idretten.
  • Bidra til støtte opp under paraidrett.
  • Andre dagsaktuelle saker etter behov.
  • Styrke idretten rammebetingelser og posisjon.
  • Skape mer bevisstgjøring rundt bærekrafts målene.

Det oppleves at kommunene på Innherred samarbeider godt med den organiserte idretten, og idrettssonerådet mener det vil være smart å styrke samarbeidet på tvers av innherredskommunene blant for å kunne konkurrere om midler til større idrettsanlegg.

Idrettssoneråd Innherred ønsker å bidra til å utvikle Innherred til en konkurransedyktig, attraktiv og bærekraftig bo- og arbeidsmarkedsregion.

 

Kontaktpersoner:

Grete Folden, leder Steinkjer idrettsråd

Perl Morten Kvam, leder Inderøy idrettsråd

Bård Vaag Landsem, leder Snåsa idrettsråd

Paul Elvebø, leder Verdal idrettsråd

Ola Stene, leder Levanger idrettsråd

Jonas A. Kolstad, Trøndelag idrettskrets

Harald J. Overrein, Sonekoordinator Idrettssoneråd Innherred

Ståle Vaag, Styreleder Trøndelag idrettskrets