Bank + Regnskap skal gjøre det enklere for idrettslag å håndtere økonomi og regnskap trygt, og i henhold til lovverket.
Bank + Regnskap skal gjøre det enklere for idrettslag å håndtere økonomi og regnskap trygt, og i henhold til lovverket. Foto: Eirik Førde

Vil gjøre økonomiarbeidet til idrettslagene enklere

SpareBank 1 sin nye tjeneste Bank+Regnskap skal nå gjøre det lettere for landets 9 500 aktive idrettslag å håndtere økonomi og regnskap trygt og enkelt. Og enda viktigere; i henhold til lovverket.

– Bank+Regnskap er skreddersydd for alle idrettslag som benytter idrettens felles medlemssystem (KA eller IMS) eller et medlemssystem med godkjent integrasjon til å administrere medlemskap og fakturere medlems- og treningsavgift, forteller Stein Bugge, sponsoransvarlig for SpareBank 1-alliansen.

Løsningen samler alt rundt idrettslagets økonomi på ett sted, bidrar til bedre kontroll i idrettslaget og inneholder løsninger som:

  • Et oversiktlig regnskapsprogram som kan tilpasses klubbens størrelse
  • Alle banktjenester klubben trenger
  • Tilgang på regnskapsfører og rådgiver når klubben trenger dette
  • Ivaretar idrettens egne lovkrav, blant annet kravet om dobbel godkjenning av betalinger

– Vi er utrolig takknemlige for det arbeidet frivillige rundt om landet legger ned, og vi er glade for at vi har samarbeidspartnere som SpareBank 1-alliansen som jobber med å gjøre arbeidet lettere for dem som bruker fritiden sin på at barn og unge skal få drive med idrett, forteller Rune Midthaug, leder for kommersiell forretningsutvikling i Norges idrettsforbund.

Bank+Regnskap gjør det lettere å følge lovverket

Bank+Regnskap sørger for at frivillige unngår å bruke privat nettbank-innlogging for å håndtere klubbens økonomi. Dermed får idrettslagene en enklere hverdag, som også ivaretar lovverket.

– Bank+Regnskap oppfyller idrettens krav om at to personer alltid skal godkjenne betalinger i banken. Regnskapsprogrammet snakker med idrettens medlemssystem, KlubbAdmin, og kan importere transaksjoner rett inn i regnskapet, forteller Stein Bugge.

Bankene erfarer at mange blander lagets økonomi med egen privatøkonomi når de benytter sin private nettbank for å administrere idrettslagets penger. Med den nye løsningen fra SpareBank 1, hvor bank og regnskap er integrert, blir økonomien håndtert riktig.

Med Bank+Regnskap fra får også idrettslagene enklere og mer effektive regnskapsprogram, og den nye løsningen skal også senke terskelen for å benytte regnskapsfører. Dette vil kunne gjøre det mer attraktivt å påta seg viktige økonomiverv for idrettslagene.

Bytt ut Ecxel-arkene

Mange idrettslag benytter fortsatt Excel-ark, noe de har lov til om klubben har under 600 bilag i året. Men, det klassiske regnearket byr også på noen utfordringer.

– Å overta et regneark kan være en skremmende oppgave. Det kan være uoversiktlig, og mange bruker lang tid på å rydde opp i gammel moro. Det er også tungvint og vanskelig å ettergå ulike utgifter i et regneark. Jeg oppfordrer derfor alle idrettslag til å ta en titt på Bank+Regnskap-løsningen til klubbens nærmeste SpareBank 1-bank, avslutter Bugge.