Tilskuddsordningene forlenges fram til og med juni 2022.
Tilskuddsordningene forlenges fram til og med juni 2022.

Forlengelsen av støtteordningene godkjent av ESA

ESA har nå godkjent forlengelsen av Tilskuddsordning for frivillig sektor som følge av covid-19 og Tilskuddsordning for publikumsarrangement av nasjonal verdi i idrettssektoren.

Norges idrettsforbund har jobbet aktivt med å få forlenget ordningene, og de forlenges med dette fram til og med juni 2022. I denne perioden er det lagt opp til to søknadsfrister. Søknadsfrist i begge ordningene er 20. april for arrangementer og aktiviteter i perioden 1. januar til 31. mars 2022, og det foreligger foreløpig ikke opplysninger om den siste søknadsfristen.

For å kunne søke i de to ordningene må man være registrert i Frivillighetsregisteret på søknadstidspunktet. Dersom myndighetspålagte restriksjoner, råd og anbefalinger knyttet til covid-19 legger begrensninger på gjennomføring av aktiviteter og arrangementer, kan det søkes om å få dekket en andel av merkostnader og mindreinntekter. Det kan mottas støtte for både nedskalerte og avlyste aktiviteter og arrangementer.

Ordningene forvaltes som tidligere av Lotteri- og stiftelsestilsynet. Her ligger søknadsportalen: https://lottstift.no/nye-stotteordningar-som-folge-av-covid-19/