RIK er stolte av å føye Erling Braut Haaland til på listen over gode idrettsambassadører fra Rogaland.
RIK er stolte av å føye Erling Braut Haaland til på listen over gode idrettsambassadører fra Rogaland.

Rogaland idrettskrets innsatspokal 2020: Erling Braut Haaland tar storeslem!

Erling Braut Haaland er årets idrettsutøver i Rogaland i 2020. Fotballstjerna fra Bryne fikk nylig overrakt RIKs innsatspokal for 2020 av sin far Alf Inge Haaland under private omstendigheter i Tyskland, grunnet koronabegrensninger. Les juryens begrunnelse, og se video av den glade prisvinner.

Innsatspokalen ble innstiftet i 1965. Det var den kjente turneren Åge Storhaug fra Jæren som ble første mottaker av pokalen. Siden den gang RIK hatt gleden av å tildele pokalen til en rekke av fylkets «storheter» på idrettsbanen.

Juryen, som består av representanter fra media, idrettsråd og særidretter i fylket, var enstemmige i sin innstilling:

 «Erling Braut Haaland har i løpet av 2020 etablert seg som en av verdens aller beste fotballspillere. Han startet kalenderåret med å score tre mål på 20 minutter i sin aller første Bundesliga-kamp. Innen året var omme, hadde han scoret ufattelige 39 mål på 37 kamper for Borussia Dortmund i Bundesliga og Champions League, og for det norske landslaget. At en spiller som fortsatt bare er 20 år gammel, leverer på et så jevnt høyt nivå gjør prestasjonen enda større. 

Samtidig som Erling Braut Haaland presterer på toppnivå i verdens største idrett, har jærbuen aldri glemt hvor han kommer fra – og hvorfor han spiller fotball. Han løfter stolt fram sin jærske identitet, og han understreker stadig at det viktigste er å ha det gøy med idretten sin. Det gjør ham ikke bare til en storscorer Norge knapt nok har sett maken til, men også til et godt forbilde for andre unge fotballspillere.

Erling Braut Haaland er årets idrettsutøver i Rogaland i 2020.»

Styret i RIK vedtok enstemmig juryens innstilling, og finner at Erling Braut Haaland er en særdels verdig mottaker av innsatspokalen. Braut Haaland har prestert i særklasse internasjonalt i sin idrett, og han «vett korr han kjæme frå».

RIK er stolte av å føye Erling Braut Haaland til på listen over gode idrettsambassadører fra Rogaland.