Sortland Taekwon-Do klubb.png

Vellykket klubbesøk med ungdom i fokus

Sortland Taekwon-Do klubb var første klubb ut til å melde sin interesse for klubbesøk av ungdomsutvalget. Den 20. mars reiste fire stolte medlemmer av utvalget til Sortland for å dele erfaringer og for å rette fokus på ungdomsidretten i klubben.

Blant de oppmøtte fra klubben var det representanter fra styret, engasjerte ungdommer og en foreldrerepresentant. Sammen med ungdomsutvalget delte de tanker, suksesskriterier og utfordringer i klubben, og det ble raskt tydelig at klubben allerede gjør et godt arbeid med ungdomsmedvirkning. Blant annet har de skolert ungdommer gjennom "Lederkurs for ungdom" i regi av idrettskretsen, og to av de oppmøtte ungdommene er styremedlemmer i klubben. 

Vi tok oss en prat med leder i klubben, Kjell Arne Finnesen, om deres erfaringer fra klubbesøket.

Hvordan opplevde dere å få ungdomsutvalget på besøk?
Det var veldig bra og ikke minst nyttig å få ungdomsutvalget på besøk. Ungdomsutvalget ble et ekstra godt bindeledd mellom oss og ungdommene i klubben, og det var fint at noen andre kunne se på ungdomstilbudet vårt med nye øyne. 

Klubben har allerede flere tiltak og aktiviteter for ungdom, men det har som regel vært de voksne som oppfordret til aktivitetene. I etterkant av besøket ser vi at ungdommene selv tar initiativ til aktivitet! Det er ekstra morsomt å se at de tenker nytt og at de ikke går for de samme "gamle" aktivitetene vi har hatt tidligere når voksne trenere har oppfordret/ foreslått aktiviteter. Ungdommen har for eksempel tatt initiativ til å arrangere skidag for første gang. I tillegg er det planlagt både hytte/teltturer til sommeren, samt filmkvelder. 

Hva sitter dere igjen med etter klubbesøket?
Sortland Taekwon-Do klubb sitter igjen med mer ansvarsfulle ungdommer som tar tak i egen aktivitet, og som ble mer bevisst på at styret, ledere og trenerne støtter det arbeidet og aktiviteten de setter i gang. For oss har det vært veldig positivt med klubbesøk av Ungdomsutvalget!

Har du tips til andre idrettslag ifm ungdomsarbeid?
Gi ungdommene ansvar og friere tøyler i forbindelse med ungdomsarbeidet. De tenker i andre baner enn voksne og ledere i klubbene, og vi opplever at de mer enn gjerne kommer med forslag på hva de selv ønsker gjøre eller gjennomføre.

 

Ønsker ditt idrettslag å videreutvikle ungdomstilbudet og ungdomsmedvirkningen i klubben? Eller kanskje lære mer om hvilke tilbud og muligheter som fins for ungdom innenfor idretten? Ta kontakt med ungdomsutvalget i Nordland idrettskrets og avtal et kostnadsfritt klubbesøk! 

Leder av ungdomsutvalget
Monja Lien Jakobsen:
Tlf: 952 44 469 
Epost: ungdomsutvalget.nik@gmail.com

Utdanningskonsulent Nordland idrettskrets
Iselin Brenna
Tlf: 993 61 222 
Epost: iselin.brenna@idrettsforbundet.no 

Les mer om ungdomsutvalget HER og følg oss gjerne i sosiale media:

Facebooklogo Ungdomsutvalget – Nordland idrettskrets

 Ungdomsutvalget.nik