Påske styret.png

Påskehilsen fra kretsleder: Den vanskelige våren

Kjære alle idrettsledere. De siste ukene har vi hatt det vondt. Ingen av oss hadde noen gang trodd at vår dugnadsinnsats for storsamfunnet skulle være å jage barn og unge bort fra idrettsanlegg. Det er til å gråte blod av. Men slik har det vært. Og det er med stolthet jeg kan slå fast at dere har klart også denne jobben – med vennlighet og stil.

Heldigvis er vi ikke der lenger, selv om begrensningene vi har i bruk av våre anlegg er utfordrende.

Men la det være helt klart. Som idrettsleder støtter jeg 100 prosent opp om de restriksjonene våre myndigheter har satt på vår aktivitet. Idretten er viktig, men i en kamp der det handler om liv og helse, ja så vet vi alle hvilket lag vi skal spille på. Den samfunnsdugnaden mot korona-viruset har krevet mye av oss alle, og vi har gjort jobben sammen.

Takk til hver eneste av dere!

Men «han kjem den dagen» vi igjen kan drive aktiv idrett. Når er for tidlig å si noe sikkert om.  Men det som er veldig viktig er at vi den dagen har levende og sterke idrettslag klare til å ta hverdagen tilbake. Det er flott å oppleve den kreativiteten som utspiller seg i lokalidretten for å løse de problemene nedstengingen av idretten har gitt. Mange lag sliter med å betale regningene sine. Lån på anlegg og klubbhus løper, renter skal betales og faste utgifter blir tunge. I den situasjonen mange er i, er det godt å oppleve at mange av våre samarbeidsparter innen både privat næringsliv og det offentlige stiller opp.

Tiltakspakkene har så langt gått til å løse akutte samfunnsoppgaver. Vi har i øyeblikket den største arbeidsledigheten siden andre verdenskrig. Mange nøkkelbedrifter går overende. Men som kretsleder føler jeg også at myndighetene ser idrettens betydning som lim i lokalsamfunnet. Viljen til å hjelpe over kneika er der.

Nå vet vi at alle større idrettsarrangement er stoppet fram til 15. juni. Kanskje får vi begynne så smått da, kanskje ikke. Denne beslutningen er det kun de som har ansvaret for liv og helse i samfunnet som kan ta. Men du verden hvor klare vi er, når «han kjem den dagen».

Norsk idrett har jobbet med et digitaliseringsprosjekt mange år. Det har kostet millioner. I løpet av to uker skjønte vi det – og tok teknikken i bruk. En del har endret seg for godt. Det er mulig å ha et møte på nett.

Påsketiden har vært synonymt med skiaktivitet for oss nordmenn. Mange kan fortsette den tradisjonen i år med dagsturer, men de fleste av oss må finne turgleden på andre stier. For våre skisenter er det tragisk. Men turgleden og aktivitetsiveren hos de fleste av oss gjør at folkehelsen ikke blir lidende.

Jeg vi bruke denne anledningen til å ønske alle noen aktive og forhåpentligvis helsebringende påskedager. Men en ting: det norske samfunnet trenger hver eneste en av dere for å bringe samfunnets hverdag tilbake.

Nok en gang. Idrettslaget er limet. Idrett er løsningen.

 

Kåre Sæter

Leder

Møre og Romsdal Idrettskrets.