Odalskipark.jpg

Prosjekt Odal skipark

Skimiljøet i Odal har fått en unik mulighet til å realisere et nytt skianlegg i bygda.

I forbindelse med utbyggingen av vindkraftanlegget på åsen mellom Minnesund og Odal har Odal Vind, som selskapet heter, skjenket Odalsidretten nesten 10 millioner i startkapital til bygging av et topp moderne anlegg.

Torsdag 2. september ble det arrangert informasjonsmøte på Slobrua i regi av idrettsrådene i Odalskommunene og arbeidsgruppa for Odal Skipark. Ca. 30 engasjerte personer deltok fra idrettsmiljøet i begge kommunene, fra skikretsen og Innlandet idrettskrets.

Arbeidsgruppa presenterte mulige skisser for anlegget med løypetraseer, stadionanlegg, garasjer, smøreboder, klubbhus, rulleskiløyper, snøproduksjonsanlegg, skileik, skytebane, sykkelstier og hoppbakke.

Det legges opp til flere faser i utbyggingen med et tidsaspekt fra 2022 og noen år framover. Anlegget vil bli nærmeste nabo med vindkraftverket og det vil gi synergieffekter både i utbyggingsfasen og i driftsfasen.

Odal Skipark er tenkt bygget som et interkommunalt anlegg, først og fremst med Nord-Odal og Sør-Odal som deltagende kommuner. Ved at det blir et interkommunalt anlegg vil man også kunne hente ut 30% i ekstra spillemidler.

Konklusjonen på møtet var at det skal jobbes videre med prosjektet og at det i første omgang må forankres politisk i begge kommunene.