Foto: Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Foto: Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité

Ungdommens fylkesutvalg

Ungdommens fylkesting (UFT) og Ungdommens fylkesutvalg (UFU) er to fellesorgan for ungdomsmedvirkning i Agder fylkeskommune.

UFT og UFU er rådgivende organer for fylkeskommunen i saker som gjelder, eller har konsekvenser for barn og ungdom. Gjennom UFT og UFU skal ungdom i Agder ha reell medvirkning, kunne påvirke politiske saker og øke ungdommenes samfunnsengasjement. 

Videre skal UFT og UFU stimulere til politisk engasjement, samt få opplæring og erfaring i demokratiske prosesser. UFT og UFU skal være partipolitisk uavhengig. UFT gjennomføres en gang i året som en konferanse med dagsaktuelle temaer.  

Agder idrettskrets ønsker å få frem ungeledere og ungdommens meninger når det gjelder idretten. Vi mener at det er ungdommen som selv vet hva som er viktig når det gjelder idretten. Samtidig vet vi at frafallet i idretten er størst i ungdomsårene, og ønsker derfor at ungdommen kan ta del i flere verv og oppgaver i idretten. Dette kan være dommerkurs, medtrener, verv i styret og annet ansvar. Ungdommen selv vet hva som interesserer og derfor er det viktig at ungdommen er representert til å tale sin sak. Ler mer på vår hjemmeside. Eller ta kontakt med marianne.hilmarsen@idrettsforbundet.no  

I år har Borgar Skrede-Holen deltatt på Ungdommens fylkesting, som ble avholdt digitalt 12.-13.januar hvor han representerte Agder idrettskrets. Videre ble han også valgt inn i ungdommens fylkesutvalg for 2022. Han er også valgt inn som representant for Hovedutvalg for  Kultur, Folkehelse og Frivillighet. Les mer om ungdomsidretten på våre hjemmesider.

Agder idrettskrets gratulerer Borgar med vervet, og vi er veldig stolte over å ha han som representant for ungdomsidretten i Agder. Vi ønsker han lykke til, og gleder oss til å følge han og arbeidet med å fremme viktige saker for ungdomsidretten.  

Litteratur: 
Ungdommens fylkesutvalg - Agder fylkeskommune (agderfk.no) 
Hovedutvalg for kultur, folkehelse og frivillighet - Agder fylkeskommune (agderfk.no)