Terje Larsen

Terje Larsen til minne

Terje Larsen (1953-2022) Organisasjonssjef i Vest-Agder idrettskrets fra 2003 til 2018 gikk bort 22. juni etter lang tids sykdom. Terje kom til idrettskretsen etter å ha vært i Forsvaret. Den siste store oppgaven der var å nedlegge Evjemoen Leir som rekruttskole. Omstillingen til å bli organisasjonssjef i Vest-Agder idrettskrets var stor. Her var oppgaven å bygge opp kretsen igjen etter flere år med store utfordringer, både i forhold til ledelse og økonomi. Han gikk på med stort engasjement og i løpet av noen år bygget han opp idrettskretsen sammen med staben sin til å bli en mønsterkrets. Særlig interesse og innsikt viste han innenfor området idrettsjuss. Hans kunnskap på dette fagfeltet ble etter hvert så stort at selv juristene i NIF spurte Terje om råd i vanskelige saker.

Terje var kjent som en stødig, varm og rettferdig leder med en unik evne til å sette ting i system for å forbedre organisasjonen og utvikle potensialet i menneskene som jobbet der. Når man snakker med dem som kjente Terje fra arbeidslivet, kommer det alltid frem at hans evne til å se enkeltmennesket gjorde inntrykk på dem og fikk dem til å føle seg verdifulle og ønsket for sine kvaliteter. Han hadde en egen måte å inkludere sine ansatte i driften og utviklingen av idrettskretsen, noe som både krevde en egen evne til strukturell ledelse og god oppfølging.

Terje var aldri redd for å tenke nytt, og var blant annet initiativtakeren til Idrettsgalla Sør, en feiring av Sørlandsidretten med over 600 gjester hvert år.
Terje var også pådriver og leder i arbeidet med å etablere Kompetansesenter for Idrett i Agder som senere ble Olympiatoppen Sør. Dette ble etablert i samarbeid med Aust-Agder Idrettskrets, NIF og hvor de to fylkeskommunene i Agder bidro med friske midler.

Det siste store prosjektet han ledet var sammenslåingen av Aust- og Vest-Agder Idrettskretser til Agder Idrettskrets. Dette arbeidet ledet han også denne gang på en fortreffelig måte på tross av at han på den tiden var svekket på grunn av sykdom.

Vi vil alltid huske den omsorgsfulle familiemannen Terje Larsen som en person med mye kunnskap, tålmodighet og evne til å se alle rundt seg. Du vil bli dypt savnet av alle idrettssjeler du har møtt på din vei, og ikke minst vil du alltid bli husket av dine ansatte i idrettskretsen som den varme og utrolig dyktige lederen du var. Savnet etter han er stort og gleden over å ha jobbet sammen med han er enda større.

Vi lyser fred over Terje Larsens minne.