LFU2022

Fullbooket Lederkurs for ungdom ble avholdt i helgen 22.-24.april

Endelig kunne vi arrangere et fysisk lederkurs for ungdom i regi av Agder idrettskrets!

I helgen ble det holdt et fullbooket Lederkurs for ungdom ved Agder Kurrssenter i strålende sol med ungdommer fra hele Agder.

"Kurset har vært fint og lærerikt", er tilbakemeldingene fra ungdommene som har deltatt på helgens Lederkurs for ungdom som går over to deler (del II 29.oktober).

Kurset skal forberede ungdom i alderen 15-19 år på lederverv i ulike deler av klubbarbeidet i norsk idrett. Kurset gir deltakerne relevant kompetanse til å delta aktivt der beslutningene tas i idretten.
Kunnskapen og verktøyene deltakeren lærer vil gjøre det enklere å forstå og få ansvar i egen klubb. I tillegg til kompetansen ungdommen tilegner seg er det fokus på selvtillit og trygghet.


«Jeg har utviklet meg mye som person, og denne selvtilliten vil jeg få nytte av senere i mange situasjoner. Kurset har vært veldig bra og det kan anbefales til andre». Deltaker.

På Lederkurs for ungdom kurses ungdom i hvordan idrettsorganisasjonen fungerer og hvordan beslutninger tas. De får en innføring i ulike ledelsesverktøy de kan bruke i sitt verv. I tillegg er det fokus på selvtillit, selvfølelse og kommunikasjon. Dette er en kjempefin mulighet til å få økt kompetanse, utveksle erfaringer og bli kjent med andre på tvers av idretter.

Deltakerne fra Lederkurs for ungdom kom denne gangen fra FK Vigør, Gimletroll, Kristiansand Bryteklubb, Dritug IL, Arendal Innebandyklubb, Mandal turnforening og Mandalskameratene. Ungdommene har fått oppgaver til neste samling som er 29.oktober ved Idrettenshus Kristiansand og vi ser frem mot å treffe de igjen!

Tekst og bilde: Marianne Hilmarsen