starstruck612.jpg

Vilde ble starstruck under treningsøkt med Bjørgen

- Jeg har vært veldig nervøs i dag, og har ikke klart å konsentrere meg på skolen. Jeg ble starstruck der jeg plutselig satt og rodde ved siden av Marit Bjørgen på Olympiatoppen.

Det forteller Vilde Opedal (12) som var én av vinnerne av #trenilag-kampanjen til Marit Bjørgen og Birgit Skarstein. - Jeg har sett Marit på «Verdens beste skijenter» på NRK. At jeg skulle få trene med henne hadde jeg aldri drømt om, forteller 12-åringen, som sammen med Inger Faugstad Bjertnes, fikk en én times tøff treningsøkt som premie i Instagram-konkurransen #trenilag.

Vilde, som selv går langrenn for Njård, og allerede kan vise til tre kretsmesterskap i Oslo, har Marit Bjørgen som sitt store forbilde. Onsdag 6. april fikk hun være sammen med sitt store idol i en hel time i treningsrommet på Toppidrettssenteret.

Økta startet med styrke og teknikk i romaskinen med verdensmester Birgit Skarstein, mens del to besto av Bjørgens favorittøvelser med medisinball og slynger for å styrke kjernemuskelaturen.

Sterk 12-åring Bjørgen hadde bare lovord å si om Vilde og Inger etter økta. - Det er veldig imponerende av begge to som tok dette på strak arm. Jeg må si jeg så noen meget gode takter fra Vilde som er veldig sterk til å være 12 år. Hun skal jeg følge med på, og jeg håper jeg ser deg i rulleskiløypa i Holmenkollen, sa Bjørgen til Vilde.

Inger Faugstad Bjertnes (25) jobber som ergoterapeut på Sunnaas sykehus. En gang i året er hun på treningsleir på Olympiatoppen med nye ryggmargskadde personer. Denne gangen skulle det hele bli litt annerledes. Hun syntes treningsøkta med idrettsprofilene var veldig inspirerende. - I dag har jeg fått mange tips til nye og gode øvelser som jeg skal legge inn i treningsprogrammet. Jeg kan ikke vente med å komme i gang med treningen, sa Inger Faugstad Bjertnes.

Meget god respons For ti måneder siden startet Bjørgen og Skarstein #trenilag-kampanjen for å forsterke søkelyset på idrett for funksjonshemmede og for inspirasjon og trening sammen til gjensidig nytte. Kampanjen ble umiddelbart en suksess og fikk god oppslutning. - Jeg synes det har vært veldig bra. Vi har fått meget god respons på #trenilag, og flere profilerte politikerne som blant andre Jonas Gahr Støre, Bent Høie og Knut Arild Hareide har vært med å bidra og på sin måte satt fokus på hvor gøy og inspirerende det er å trene sammen, sier Bjørgen.

Birgit Skarstein forteller at nesten 500 bilder er blitt lagt ut på Instagram med emneknaggen #trenilag. - Det har vært gøy å følge med på alle de forskjellige bildene som har dukket opp – noe som forteller meg at vi har klart å inspirere veldig mange mennesker, sier Skarstein som samtidig benytter anledningen til å oppfordre folk til å legge ut nye bilder. - Det er bare å fortsette å finne inspirasjon i hverandre og legge ut bilder på Instagram med #trenilag.  Kanskje dette er starten på en folkebevegelse, sier Skarstein avslutningsvis.