Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

 

Toppidrettssjefen med høy målsetting 100 dager før OL

Toreovrebo_Zahlpedersen_612.jpg
Toppidrettssjef Tore Øvrebø og Chef de mission for Paralympics, Cato Zahl Pedersen ser frem til å komme igang med OL og Paralympics. Foto: Geir Owe Fredheim

Olympiatoppen tror Norge tar 30 medaljer i OL som begynner om 100 dager. - Målsettingen har med tilstanden i norsk vinteridrett å gjøre, men det er en høy og hårete målsetting, innrømmer toppidrettssjef Tore Øvrebø.

I dag er det bare 100 dager igjen til OL-flammen tennes i Sør-Koreas PyeongChang, og 128 dager igjen til Paralympics.

Norsk vinteridrett går så det gviner og medaljeambisjonene før et OL har aldri vært høyere.
- Dette er den høyeste målsettingen vi noen gang har hatt, og det liker vi. Den er offensiv, og den er realistisk, både for OL og Paralympics. Skal vi bli blant de tre beste nasjonene i OL, forteller historien at vi sannsynligvis må ta 10 gull, mer enn det vil jeg ikke si om medaljefordelingen, sa Tore Øvrebø på dagens pressekonferanse på Olympiatoppen.

Han sier det aldri tidligere har vært en så god oppslutning og dedikasjon fra idrettene og utøverne om å nå denne felles målsettingen.
- Det er ikke Olympiatoppen alene som har kommet frem til dette tallet – men vi sammen med idrettene og utøverne. Ut ifra erfaringen vår på hvordan det har gått de siste sesongene, og utviklingen siden Sotsji har vi tro på det finnes et ytterligere forbedringspotensial i troppen. Men vi må huske at ikke alt går inn – alle kan ikke ha full klaff hver dag i 16 dager, sier Øvrebø.

7 medaljer i Paralympics
I Sotsji tok Norge fire medaljer under Paralympics – den målsettingen er nærmest doblet nå før PyeongChang. Cato Zahl Pedersen, Chef de Mission, sier det er realistisk å kjempe om syv medaljer som er tettere på Norges maksimale potensial.
- Skal vi ta syv medaljer skal alt klaffe. Er de ikke i sin beste form under lekene så vil vi ikke klare å ta syv medaljer, sier Zahl Pedersen, som har en god magefølelse.
- Det er kort tid igjen, vi er inne i en spennende sesong som skal eskalere med et vellykket Paralympics. Jeg føler troppen er godt forberedt, sier Zahl Pedersen som ligger an til å sende 33 utøvere til lekene.

Fakta:
PyeongChang er et fylke i provinsen Gangwon i Sør-Korea og ligger på 800-1000 meter over havet. Pyeongchang ble tildelt lekene i 2011 etter å ha søkt to ganger tidligere. PyeongChang blir det tredje asiatiske arrangørstedet for Vinter-OL etter de to japanske byene Sapporo og Nagano. PyeongChang arrangerte VM i skiskyting i 2009.

OL i PyeongChang
9. - 25. februar 2018

Paralympics i PyeongChang
9. – 18. mars 2018

Les mer på Olympiatoppen.no