Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

 

Takk for alt, Ole Einar Bjørndalen!

OleEinar.jpg
Kongen av skiskyting, Ole Einar Bjørndalen, hylles verden over etter at han i dag la opp. Foto: NTBScanpix

- Vi skylder alle Ole Einar Bjørndalen en stor takk for alle de uforglemmelige idrettsøyeblikkene han har gitt oss. Gutten fra Simostranda la verden for sine føtter og ble kongen av skiskyting med sine 58 OL- og VM-medaljer! Vi kommer ikke bare til å savne ham på i skisporet og på standplass – han har vært en formidabel representant for norsk idrett – og et idrettsidol for tusenvis av barn, unge og voksne, sier idrettspresident Tom Tvedt.

Ole Einar Bjørndalen hylles verden over etter at det i dag ble klart at han legger skiene og børsa på hylla – 44 år gammel.

IOC-president Thomas Bach, som var en av hans største fans, sier til NTB at Ole Einar Bjørndalen er en av idrettshistoriens aller største.
- Han har bevist det gang på gang i konkurranser, men viktigst av alt, så har han vist seg som en ekte olympisk atlet og rollemodell for unge utøvere, sier Bach.

Tiril Echhoff skriver på sin Instagramprofil «Takk for at du har gitt meg så mye inspirasjon. Du er fortsatt en av mine største idoler».

Flere sportskommentatorer har også benyttet anledningen til å hylle Bjørndalen i dag:

Halvard Hanevold:
«Det er en stor dag med en epoke som er over. Ikke bare for hans del, men for hele skiskytterverden»

Lars Tjærnås:
«Legende er et begrep som ofte blir overdrevet. Ole Einar Bjørndalen fortjener hver bokstav av ordet. Hans erfaring og vinnerskalle må brukes for alt det er verdt videre på Olympiatoppen. Takk for all underholdning!»

Harald Bredeli:
«Legende begrepet er blitt en klisjé, som oftest misbrukt. Enestående blir som oftest brukt feil, for det er som regel minst en annen. Men det føles likevel helt riktig å kalle Ole Einar Bjørndalen en enestående legende»

Jann Post:
«Ole Einar Bjørndalen er en fantastisk toppidrettsutøver. Så dedikert, så målrettet, så opptatt av videreutvikling, så nysgjerrig, og med en fantastisk gjennomføringsevne. Vi har vært heldig som har fått se han i aksjon. Tusen takk! Håper norsk idrett vil bruke hans kompetanse.»