Dag Sibbern Ryeng fra Sandnes Idrettslag synes det var stas å møte freeskikjører Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: Karl Filip Singdahlsen
Dag Sibbern Ryeng fra Sandnes Idrettslag synes det var stas å møte freeskikjører Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: Karl Filip Singdahlsen

Tiril Sjåstad Christiansen ga råd til Special Olympics-troppen

Den norske delegasjonen til Special Olympics World Winter Games 2017 møttes i helgen for precamp på Olympiatoppen. Freeskikjører Tiril Sjåstad Christiansen var på plass for å gi utøverne gode råd på veien.

- Først må jeg bare si gratulerer så mye med uttaket! Jeg vet jo selv hvor gøy det er å representere Norge. Jeg kjenner meg igjen i den følelsen dere sitter med nå – stor spenningen i kroppen og kanskje det kribler litt ekstra i magen, spør Sjåstad Christiansen den norske troppen.

- Det viktigste i et så stort arrangement er å nyte øyeblikkene og ha det gøy, fortalte Sjåstad Christiansen til en lydhør forsamling.

2700 utøvere fra 107 nasjoner

Special Olympics World Winter Games er verdens største idrettsarrangement for utviklingshemmede. I år avholdes lekene i Østerrike fra 14. til 25. mars, hvor hele 2700 utøvere og 1100 trenere fra 107 nasjoner skal konkurrere i ni ulike idretter. Det er forventet over 1000 akkrediterte medier.

Norge sender 35 utøvere som skal konkurrere i langrenn, alpint, innebandy, kortbane og snowboard.

Saken fortsetter under bildet.

Tommel opp: Den norske delegasjonen til Special Olympics World Winter Games samlet for første gang. Foto: Karl Filip Singdahlsen

Idrettspresidenten gleder seg

Idrettspresident Tom Tvedt var også strålende fornøyd med å møte den norske delegasjonen og hadde følgende å si til utøverne:

- Når vi representerer Norge, enten det er de olympiske leker, paralympiske, i Deaflympics eller Special Olympics World Games, er det tre ting vi skal gjøre: vi skal konkurrere, treffe nye venner fra andre land og det viktigste av alt er at vi skal ha det gøy, sa idrettspresidenten som gleder seg stort til å følge troppen før, under og etter World Games.

Etter en felles seanse med både riks- og lokalpresse til stede, bar det ut på kunstgressbanen ved Norges Idrettshøgskole for en fellestrening med den samlede troppen.

- Takket være den fantastiske jobben som legges ned i de lokale idrettslagene og forankringen av aktiviteten for utviklingshemmede i særforbundene, kan NIF sende 35 utøverne til Østerrike for å representere Norge i World Games.
Den norske idrettsmodellen er inkluderende og vi skal ta godt vare på alle som ønsker å drive med idrett innenfor vår organisasjon, sier delegasjonsleder for Special Olympics Norge, Charlotte Ringnes Relling.

Se liste over troppen her.
Følg den norske delegasjonen på Facebook.