Toppidrettssjef Tore Øvrebø, kulturminister Linda Hofstad Helleland og idrettspresident Tom Tvedt møtte Marit Bjørgen på treningssenteret. Hun var svært glad for nyheten om pengebevilgningen til ny hall. Bak er Ingvild Flugstad Østberg igang med treningen. Foto: Geir Owe Fredheim
Toppidrettssjef Tore Øvrebø, kulturminister Linda Hofstad Helleland og idrettspresident Tom Tvedt møtte Marit Bjørgen på treningssenteret. Hun var svært glad for nyheten om pengebevilgningen til ny hall. Bak er Ingvild Flugstad Østberg igang med treningen. Foto: Geir Owe Fredheim

Marit Bjørgen og co jubler - får splitter ny treningshall

I går troppet kulturminister Linda Hofstad Helleland opp på Olympiatoppen med en betydelig slump penger til en ny treningshall. Der møtte statsråden blant andre Marit Bjørgen som fikk overrakt de gode nyhetene.

– Endelig! Nå får vi den nye treningshallen som har vært etterspurt lenge. Dette betyr at jeg og resten av de som trener her får mer betydelig bedre treningskvalitet, sa skidronning Marit Bjørgen.

Får 11,6 millioner kroner
Med seg hadde «idrettsministeren» budskapet om at Olympiatoppen får 9,3 millioner kroner til en ny treningshall på 600 kvadratmeter. I tillegg får Olympiatoppen 2,3 millioner kroner til ulike rehabiliteringstiltak. Gladmeldingen ble formidlet til toppidrettssjef Tore Øvrebø, idrettspresident Tom Tvedt, og en rekke ansatte ved Olympiatoppen, da statsråden kom på besøk i går, torsdag. Jubelen sto i taket da budskapet ble formidlet.

- Olympiatoppen hadde en meget god søknad hvor de dokumenterte behovet for denne hallen. Overskuddet fra Norsk Tipping betyr at det blir mer penger til idretten – og ikke minst mer penger til våre toppidrettsutøverne slik at de skal ha gode treningsfasiliteter og gode treningsforhold som på sikt kan gjøre dem enda bedre, sa kulturministeren og la til med et smil; - jeg håper jo at vi ser resultater.

- Det håper vi også, og vi er aldri redde for litt utfordring, kvitterte toppidrettssjef Tore Øvrebø, som var strålende fornøyd med bevilgningen.
- Jeg har skjønt at noe var på gang, for vi har søkt om både midler til rehabilitering og penger til denne hallen. Nå som disse pengene er på plass vil det få mye mindre konsekvenser for driften, og det er vi veldig fornøyd med, sa han.

Norsk Tipping leverer
Idrettspresident Tom Tvedt sier det er gledelig å konstatere at Norsk Tipping fortsatt leverer.
- Uten Norsk Tippings overskudd hadde vi ikke fått til dette. Derfor vil jeg si at det er to vinnere her i dag; den norske idrettsmodellen og de norske toppidrettsutøverne, sa idrettspresidenten.

Saken fortsetter under bildet.
Langrennsløper Niklas Dyrhaug er en av flere O2-snappere som kan glede seg over ny idrettshall og langt bedre forhold for utholdenhetstrening på Olympiatoppen. Foto: Geir Owe Fredheim

Tok fire år å realisere
Den 600 kvadratmeter store treningshallen vil inneholde treningsfasiliteter for teknisk-motorisk trening. Hallen, som skal bygges på dagens parkeringsplass utenfor Toppidrettssenteret, vil koste rundt 18 millioner kroner, og den forventes ferdigstilt i november/desember i år.
- Høsten 2012 begynte vi å jobbe med planene. Det viste seg raskt at det ble et komplisert puslespill. På grusveien ned mot Sognsvann går markagrensa og Toppidrettsenteret står i dag på en tomt som Norges idrettshøgskole eier. I tillegg tilhører deler av parkeringsplassen Oslo kommune, og de satte som betingelse at vi måtte kjøpe tomta før vi kunne bygge. Men nå er dette heldigvis avklart – og vi er nå i en kjøpsprosess samtidig som vi henter inn priser på hall, forteller toppidrettssjefen.

Fire ganger så stort som i dag
Når hallen tas i bruk blir det som julekvelden for toppidrettsutøverne å regne som går fra skarve 150 kvadratmeter til 600 kvadratmeter.
- Den nye hallen vil samtidig frigjøre et betydelig areal i dagens treningsstudio til våre utholdenhetsidretter som lenge har hatt en vanskelig situasjon. Huset er gammelt, og våre fremste O2-snappere har lenge ment at lufta har vært for dårlig, og uten at vi har klart å gjøre noe med problemet. Når vi nå flytter til ny hall vil vi åpne endeveggene slik at vi får en langt bedre utlufting. Det blir en ordentlig O2-avdeling som vi aldri tidligere har hatt, sier Øvrebø.

Slik blir den nye treningshallen seende ut på Olympiatoppen. Den 600 kvadratmeter store hallen blir etablert på dagens parkeringsplass. Illustrasjon: Olympiatoppen.

Les mer om Olympiatoppen