Foto: Geir Owe Fredheim
Foto: Geir Owe Fredheim

Kloster Aasen kandidat til å bli nytt IOC-medlem

Idrettsstyret har i sitt møte 15. desember enstemmig vedtatt å støtte Kristin Kloster Aasen som kandidat til å bli nytt IOC-medlem.

IOC-medlem, og medlem av Idrettsstyret, Gerhard Heiberg, har tilkjennegitt at han vil tre til side som IOC-medlem ved IOC-sesjonen i Lima i september 2017. Gerhard Heiberg har vært IOC-medlem siden 1994. Heiberg har overfor Idrettsstyret fremmet NIFs 1. visepresident, Kristin Kloster Aasen, som kandidat til nytt IOC-medlem fra Norge. Idrettsstyret mener at Kristin Kloster Aasen er den beste kandidaten i Norge til dette internasjonale vervet, og støttet således enstemmig hennes kandidatur som nytt medlem i IOC.

Kloster Aasen har hatt en rekke sentrale verv i norsk idrett. I perioden 2011 til 2015 var hun NIFs 2. visepresident, mens hun i perioden 2003 til 2012 var president i Norges Rytterforbund.

Kristin Kloster Aasen er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo.

Kandidaturet vil bli fremmet til IOCs «Members Election Commission» for vurdering. Kommisjonens oppgave er å vurdere og evaluere kandidater, og evt. fremme forslag på nye IOC-medlemmer til IOCs Executive Board, ledet av IOC-president Thomas Bach. Executive Board vil så avgjøre hvilke kandidater som endelig skal fremmes for avstemning i IOC-sesjonen.

- Idrettsstyret har enstemmig vedtatt å støtte Kristin Kloster Aasens kandidatur som nytt IOC-medlem. Kloster Aasen har i en årrekke gjort en meget god jobb på flere nivåer innenfor norsk idrett. Dersom hun blir valgt til IOC-medlem, vil hun tilføre internasjonal idrett det beste av norsk idretts grunnsyn og verdier, uttaler Idrettspresident Tom Tvedt. – På vegne av Idrettsstyret vil jeg også takke Gerhard Heiberg for en fantastisk innsats for norsk og internasjonal idrett. Heibergs navn vil stå med gullskrift i den moderne norske idrettshistorien. Som styreleder i LOOC skal han ha en betydelig del av æren for det som har blitt stående som «the Best Winter Games ever». Han spilte også en avgjørende rolle for at Norge og Lillehammer fikk mulighet til å står som arrangør av Ungdoms-OL i 2016, uttaler Tom Tvedt. 

Se Tom Tvedt, Kristin Kloster Aasen og Gerhard Heiberg kommentere vedtaket fra Idrettsstyremøtet 15. desember