Hockey4.jpg

Informasjon om Idrettsmedisinsk etisk råd

Les om Idrettsstyrets vurderinger rundt avvikling av Idrettsmedisinsk etiske råd (IMER) og ny organisering av arbeidet.

Idrettsstyrets redegjørelse:

Idrettsstyret har besluttet å avvikle det eksisterende Idrettsmedisinsk etiske råd. 

Idrettsstyret er takknemlige for den innsatsen og det engasjementet Rådets medlemmer har vist, og har invitert dem til et møte for å kunne ta med oss deres erfaringer og råd videre. 

Idrettsstyret ser viktigheten av at det er fokus på idrettsmedisinsk etiske problemstillinger, og ønsker at disse sakene skal kunne diskuteres med god faglig tyngde også fremover. I den sammenheng har styret vedtatt at det skal tas initativ for å etablere et samarbeid med Norsk forening for Idrettsmedisin og fysisk aktivitet.

Idrettsstyret har fått forståelsen av at mandat og form for dagens Idrettsmedisinske råd ikke har vært helt optimalt og at Rådet selv også opplever at det har fått få saker å jobbe med. 

Dette er  en del av bakgrunnen for at Idrettsstyret nå ønsker se på og vurdere nye modeller.

Idrettsstyret mener at NIF som organisasjon har etiske utfordringer og problemstillinger utover de idrettsmedisinske. 

Når vi nå er inne i en omorganisering og modernisering  er det naturlig at vårt arbeid omkring etiske og idrettsmedisinske problemstillinger evalueres og blir organisert iforhold til nye krav og utfordringer.

Hva gjelder tidspunkt for  avvikling av Idrettssmedisinsk etisk råd  mener idrettsstyret dette var riktig å gjøre nå  og samtidig har vi vært tydelige på at vi ønsker ha med Rådets erfaringer og innspill inn i den nye prosessen.