Hockey3.jpg

Glede for anleggsbyggere!

Regjeringen foreslo i dag i revidert nasjonalbudsjett å bevilge 50 millioner kroner ekstra til ordningen med momskompensasjon ved bygging av idrettsanlegg. Det er strålende!

– Helt siden ordningen ble innført har antall søknader om kompensasjon for moms ved bygging av idrettsanlegg økt og økt. Det viser at det er en viktig ordning og en riktig ordning for å få til flere og bedre idrettsanlegg over hele landet, sier idrettspresident Tom Tvedt.

– Det har også vært slik at det nesten hvert år har vært søkt om mer penger enn det som har ligget i ordningen, og hvert år har regjeringen – nærmest som en julegave til idrettslagene – bevilget penger til «å fylle opp» ordningen rett før jul.

– Nå er fristen for å søke om kompensasjon blitt flyttet fram, slik at regjeringen har rukket å registrere behovet og rukket å sette av penger allerede i revidert budsjett. Det betyr tidligere avklaring for alle som har søkt, og det betyr trygghet for investerte penger for idrettslag over hele landet. Det kan se ut som om det totale pengebeløpet i ordningen for i år – 193 millioner kroner – i praksis kommer til å bety full kompensasjon for alle som vil bli godkjent. Det er veldig bra, forklarer idrettspresidenten.

Lotteri- og stiftelsestilsynet har i år mottatt 410 søknader for en totalsum på ca. 200 millioner kroner. Det var opprinnelig avsatt 143 millioner kroner til dette, men med dagens bevilgning på 50 millioner kroner er ordningen «fylt opp». Idrettsforbundet vil berømme Kulturdepartementet og regjeringen for å sikre en ordning som betyr rimeligere anlegg for idretten og mer idrett for barn og ungdom over hele landet.