Marthe Kråkstad Johansen sikret sølvet med en fantastisk spurt på jaktstarten 7,5 km under Ungdoms-OL i februar. Foto: Geir Owe Fredheim
Marthe Kråkstad Johansen sikret sølvet med en fantastisk spurt på jaktstarten 7,5 km under Ungdoms-OL i februar. Foto: Geir Owe Fredheim

Fra deltakelse i Ungdoms-OL til vinner av Gullstipendet

Gullstipendet 2016 tildeles Marthe Kråkstad Johansen (17) fra Bossmo og Yttern IL.

Norske Olympiavinneres Klubb, Gullklubben, har tildelt Marthe Kråkstad Johansen fra Bossmo og Yttern IL Gullstipendet på kr. 25.000 for sine resultater i langrenn og skiskyting i 2016.

- For en overraskelse! Det er veldig artig å være årets vinner av Gullstipendet – dette kommer utrolig godt med til satsningen videre, forteller 17-åringen fra Mo i Rana.

I skiskyting tok Kråkstad Johansen en gullmedalje og tre sølvmedaljer på Ungdoms-OL på Lillehammer. Under NM i Trondheim ble det ett gull og to sølv. Mens i langrenn fikk hun to bronsemedaljer i NM junior.

Gullstipendet skal være en inspirasjonskilde og stimulans for den som mottar dette. Det skal gi utøveren økt motivasjon til å satse videre mot sine langsiktige mål, uten at tildelingen skal skape for stort forventningspress og dermed stå i fare for å virke mot sin hensikt.

Stipendvinneren får et opphold på Toppidrettsenteret av 3-4 dagers varighet. Et spesialkomponert treningsprogram og veiledning legges opp i henhold til disiplin og behov den enkelte utøver måtte ha.

Gullstipendet ble første gang utdelt i 1997.