tips-int_580.jpg

- En milepæl for idretten og den olympiske bevegelse

FN kunne nylig fortelle at idretten har blitt anerkjent som et viktig verktøy for å oppnå bærekraftig utvikling i samfunnet. – En milepæl for idretten og den olympiske bevegelse, forteller leder for NIFs internasjonale avdeling, Magnus Sverdrup.

Lørdag var IOC-president Thomas Bach tilstede på FNs generalforsamling og talte på vegne av idretten. I sin tale poengterte han blant annet: «Idrettens globale rekkevidde og universelle form er et billig, men virkningsfullt verktøy til å støtte alle land, uavhengig størrelse og økonomi – i å nå sine mål for bærekraftig utvikling».

Bach kunne stolt konstatere at idretten og den olympiske bevegelse var inkludert i FNs dokument for utvikling de neste 15 årene. I paragraf 37 i «Transforming our World: The 2030 Agenda for Sustainable Development» står det følgende:
- Sport is also an important enabler of sustainable development. We recognize the growing contribution of sport to the realization of development and peace in its promotion of tolerance and respect and the contributions it makes to the empowerment of women and of young people, individuals and communities as well as to health, education and social inclusion objectives.

Se også: IOC-president Thomas Bachs brev til IOC-medlemmene, nasjonale olympiske komiteer og internasjonale særforbund.

- Idrettens bidrag til verdenssamfunnet skal ikke undervurderes, og jeg er glad for at FN anerkjenner vårt bidrag. Dette er en milepæl for idretten og den olympiske bevegelsen, forteller leder for NIFs internasjonale avdeling, Magnus Sverdrup.

- Det er også en tillitserklæring til IOC og Olympic Agenda 2020 når generalsekretær i FN Ban Ki-moon hevder at «Olympic principles are United Nations Principles». Vi opplever et IOC som genuint ønsker å bidra med sin kunnskap og kompetanse til verdenssamfunnet. Det at FN og IOC stadig knytter tettere bånd gjør det også lettere for idretten å motivere myndigheter over hele verden til å styrke idrett og andre sosialiseringsarenaer for barn og unge, avslutter Sverdrup.

- Se hele talen til Thomas Bach under FNs generalforsamling her: