IMG_2628.jpg

- Et hav av tillit som jeg har prøvd å gjøre meg fortjent til

Tidligere idrettspresident, Børre Rognlien, er ydmyk og stolt over å ha vært en del av norsk idrett i over 50 år. I dag lanserte han boken sin på Idrettens hus på Ekeberg.

På Idrettstinget i 2015 ga Rognlien stafettpinnen som idrettspresident videre til Tom Tvedt, etter mer enn 50 år i norsk idrett. To år etter har det blitt en bok av hans opplevelser og erfaringer, både fra idretten og politikken.

- Boken «Jeg var i rommet – 50 år som tillitsvalgt» er ingen selvbiografi, det ville vært for pretensiøst. Den handler først og fremst om norsk idrett, og om hendelser i organisasjonens liv. Små og store hendelser, noen viktige, noen mer kuriøse, forteller Rognlien på pressekonferansen på Ekeberg.

Boken gir et innblikk i opplevelser og utfordringer, noen kjente fra offentligheten, andre helt lokale.

- Felles for dem er at jeg var til stede i rommet der de ble diskutert, og etter hvert ble jeg også en av beslutningstagerne, legger han til.

Idretten som fri og uavhengig folkebevegelse

I alle årene Rognlien har vært engasjert i idretten, har han hatt en bestemt visjon. Visjonen er også grunnlaget for engasjementet hans, og det kommer også til syne i den første siden i boken.

- Idretten skal være en fri og uavhengig folkebevegelse, bygget på demokrati, dugnad og frivillighet. Idretten skal være åpen for alle, og være en brobygger mellom mennesker i Norge og mellom nasjoner.

- Et hav av tillit

Når den tidligere idrettspresidenten prøver å oppsummere de 50 årene som tillitsvalgt, må han tenke seg nøye om før han begynner å fortelle.

- Et hav av tillit som jeg har prøvd å gjøre meg fortjent til. En sti hvor jeg har møtt hundrevis av dedikerte mennesker som har ønsket å bidra positivt til nytte og glede for flere enn seg selv. Nettopp disse har vist meg tillit og valgt meg inn i mange spennende og krevende verv.

Rognlien nevner at høydepunktene er mange. Boken beskriver både oppturene, men også nedturer.

- Jeg er blant annet stolt over å bli valgt for å øke rammetilskuddene til norsk idrett med en halv milliard, det ble én milliard, forteller han engasjert.