vilde_inger_612.jpg

Vant treningsøkt med Bjørgen og Skarstein

Vant treningsøkt med Bjørgen og Skarstein Inger Faugstad Bjertnes (25) og Vilde Opedal (12) vant Idrettsforbundets Instagram-konkurranse #trenilag. Onsdag 6. mai får de utdelt premiene: Én times hard treningsøkt på Olympiatoppen sammen med toppidrettsutøverne Marit Bjørgen og Birgit Skarstein.

I fjor sommer lanserte Marit Bjørgen og Birgit Skarstein en Instagram-kampanje for å forsterke søkelyset på idrett for mennesker med funksjonsnedsettelser og for inspirasjon og trening sammen til gjensidig nytte. Over 460 personer deltok i konkurransen ved å sende inn et aktivitetsbilde av seg selv og merke bildet med #trenilag. Inger Faugstad Bjertnes fra Drammen og Vilde Opedal fra Oslo ble nylig trukket ut som vinnere av konkurransen. Nå gleder de seg til møtet med de kjente idrettsprofilene.
- Marit Bjørgen og Birgit Skarstein imponerer meg. Det er vanvittig bra det de får til i sine idretter. Jeg gleder meg til å se hvordan de trener og ser frem til å få ny inspirasjon til trening som jeg kan ta med meg videre, sier Faugstad Bjertnes.

Vinnerbildet sendte hun inn i fjor sommer. 
- Vi var fem stykker som hadde med en person i en spesiallaget rullestol over Besseggen. Vi klarte å komme oss over etter mye slit og en god del aking på rumpa, forteller Faugstad Bjertnes. Har Bjørgen som forbilde Vilde Opedal er selv aktiv langrennsløper i Njård. Hun har Bjørgen som ett av sine store forbilder. 
- Jeg så Marit og Birgit på Sommeråpent på NRK da de lanserte Instagram-konkurransen, og bestemte meg for å delta fordi jeg hadde så lyst på en treningsøkt med dem. Da mamma ringte meg og fortalte at jeg måtte holde av 6. mai fordi jeg skulle trene med Bjørgen og Skarstein trodde jeg først hun tullet med meg, forteller Vilde Opedal som tok vinnerbilde på en sommerskiskole i Meråker i 2014.

#trenilag = en suksess Foruten god dekning i sosiale medier fikk #trenilag også mye positiv omtale i media. Flere toppolitikere tok nemlig utfordringen med å delta i kampanjen. Først ut var helseminister Bent Høye som tok utfordringen fra svømmedronning Sarah Louise Rung.

Nils Erik Ulset og Mariann Vestbøstad Marthinsen, som begge kan vise til gull i Paralympics, fikk med seg Ap-leder Jonas Gahr Støre, Krf-leder Knut Arild Hareide, tidligere langrennssjef Åge Skinstad og skilegenden Oddvar Brå på en rulleskiøkt i Sørkedalen. Også statsråd Robert Eriksson tok utfordringen da Sahra Jaber fra Alnaskolen inviterte til en fotballkamp på Furuset. En padletur ble det også på toppidrettssjef Tore Øvrebø som ble utfordret av Cato Zahl Pedersen. Også Paralympics-deltaker Thomas Jacobsen fikk med seg ordfører i Fredrikstad Jon-Ivar Nygård.