Foto: Karl Filip Singdahlsen
Foto: Karl Filip Singdahlsen

Gull og sølv til Norge i Special Olympics

Svømmesuksessen i Special Olympics World Games fortsetter for Norge! Marcus Haus og Arja Johansen svømte inn til henholdsvis gull og sølv, og sørget med det for troppens tredje medalje i svømming.

Marcus Haus fra Eid Symjeklubb feide all motstand til side og tok gull på 100 meter fristil.

Det er det største jeg har opplevd, forteller den norske svømmehelten. - Jeg bestemte meg for å kjøre hardt på fra start, dette var utrolig gøy altså. Det største jeg har opplevd, sier Marcus med et stort smil om munnen.

Tidligere i mesterskapet fikk Marcus møte sitt store svømmeidol, Michael Phelps. Han uttalte samme dag at målet for mesterskapet var gull. Og Marcus holdt ord. Med høyt tempo og gode vendinger var det ingen som kunne gjøre noe med svømmeren fra Nordfjordeid.

På spørsmål om hva Marcus hadde fortalt Phelps, dersom han hadde møtt han i dag svarer 20-åringen:
- I dag hadde jeg slått deg, sier svømmeren med glimt i øyet og ler. Marcus svømmer finale i 200 meter fristil på onsdag og finale i 100 medley på torsdag.

Sølv til Arja
Arja Johansen fra Ås IL Svømming svømte en fantastisk 100 meter fristil og tok en imponerende sølvmedalje.
– Helt fantastisk, smiler Johansen.
Dagens konkurranse var Johansens første under lekene og hun satte standarden fra første svømmetak. Etter en spennende 100 meter svømte hun inn til en meget sterk sølvmedalje, rett bak vinneren på The Uytengsu Aquatics Center i Los Angeles. - Det var så spennende. Jeg så på siden av meg hvor nære jeg var hun som ledet, men jeg prøvde å tenke minst mulig på det underveis. Det ble jevnt mot slutten så jeg trodde jeg endte som nummer fire. Jeg måtte se på tavlen en gang til og da kunne jeg slippe jubelen løs, forteller Johansen med et stort smil om munnen.

Om oppholdet på vestkysten i USA har Johansen bare gode ord å si:
- Det har vært kjempe fint å være her til nå og ikke minst veldig spennende, avslutter Johansen.