Generalsekretær i den nasjonale folkehelseforeningen er glad for at Viken idrettskrets tar initiativet til å være en del av den nasjonale folkehelsekonferansen.
Generalsekretær i den nasjonale folkehelseforeningen er glad for at Viken idrettskrets tar initiativet til å være en del av den nasjonale folkehelsekonferansen.

Idretten med på Folkehelseforeningens konferanse for første gang!

For første gang i historien er idrettssektoren invitert til å delta på den nasjonale folkehelsekonferansen som vil finne sted i Tønsberg i 2024, takket være et initiativ fra Viken idrettskrets.

Dette representerer en betydelig milepæl i anerkjennelsen av idrettens rolle i folkehelsearbeidet, og åpner for nye muligheter for samarbeid mellom idrettsorganisasjoner og folkehelseaktører. Med denne invitasjonen ønsker idrettskretsen å sette søkelys på hvordan fysisk aktivitet og sport kan bidra til bedre folkehelse og økt velvære i befolkningen.

Annica Lindén Øygard, generalsekretær i Folkehelseforeningen, uttrykker stor entusiasme for idrettens inntog i konferansen: "Og nå er vi kjempeglade for at idretten kommer med. For idretten spiller en stor rolle for folkehelse i lokalsamfunnene." Hennes kommentar underbygger viktigheten av idrettens bidrag til folkehelsen og dens potensial for å skape positive endringer i lokalsamfunn over hele landet.

Arrangør: Vestfold og Telemark idrettskrets, Viken idrettskrets, Innlandet idrettskrets, Norges idrettsforbund
Lenke til forkonferansen her.

Øygard legger videre til, "Og derfor er det også viktig at idrettslagene er med på denne konferansen," noe som peker mot en fremtid hvor idrettslag og -organisasjoner kan spille en enda større rolle i arbeidet med folkehelse. Dette initiativet fra Viken Idrettskrets og de positive tilbakemeldingene fra Folkehelseforeningen signaliserer starten på et nytt kapittel i samarbeidet mellom idretten og folkehelsesektoren, med mål om å fremme en sunnere og mer aktiv befolkning.