Frisk Asker har gjort isen til et levende symbol på stolthet og aksept under mottoet "Sammen for retten til å elske den du vil".
Frisk Asker har gjort isen til et levende symbol på stolthet og aksept under mottoet "Sammen for retten til å elske den du vil".

Frisk Asker med Pride-uke

Frisk Asker har tatt et betydelig skritt i ishockeymiljøet ved å fremme mangfold og inkludering gjennom deres egen Pride-uke, i et samarbeid med hele ishockey-Norge.

Med et sterkt fokus på viktigheten av at alle skal føle seg velkomne og trygge, har Frisk Asker, sammen med resten av ishockey Norge, gjort isen til et levende symbol på stolthet med mottoet "Sammen for retten til å elske den du vil". Dette initiativet er en påminnelse om at idretten er åpen for alle, uavhengig av bakgrunn eller legning, og det fremhever nødvendigheten av trygghet og inkludering på alle nivåer av sporten.

Alexander Bonsaksen, lagkaptein i Frisk Asker, støtter denne tankegangen: "Det er jo hele ligaen sammen som gjør dette her, og hele hockeyfamilien vil jeg si. Og det er for å rette fokus på en viktig sak, å vise at hockey er for alle."

Hans ord resonnerer med ideen om at sport skal være en inkluderende arena hvor alle føler seg trygge og aksepterte. Videre reflekterer Bonsaksen over betydningen av å skape et trygt miljø:
"Hvis det er sånn at folk føler at en hockeyarena eller en garderobe er en trygg plass, hvis man er skeiv, så er det noe vi gjerne vil ta tak i." Frisk Asker og hele ishockey Norge markerer med dette en sterk sak, nemlig å bygge en kultur av inkludering og respekt innen idretten, og setter et eksempel for andre idrettslag om å følge etter.