Foto: Solveig Nygaard
Foto: Solveig Nygaard

Hvorfor er det viktig å ha unge stemmer i idretten?

Et spørsmål jeg stiller meg selv er hvorfor er det så viktig å han et ungt styremedlem i styret? Jeg mener det er veldig viktig for å kunne se ting fra flere perspektiv.

Dagens styre er veldig kompetent, og motivert til å jobbe med ungdom. Vi har ett godt samarbeid med nettverk for unge ledere, dette er veldig viktig for å få inn perspektiver fra flere idretter og aldere. Idretten består av et mangfold og da er det viktig å ha et mangfold i styret. Representanter som er på utøverens nivå har en større mulighet for å se ting fra utøverens perspektiv. I år er et av satsningsområdene i Troms idrettskrets (TIK) nemlig ungdom. Noe som jeg gleder meg veldig til å jobbe med.

 

For meg er idretten en del av min identitet, og i min ungdomstid
var idretten et trygt og sosialt sted.
Dette er noe jeg vil flere ungdommer skal få oppleve.

 

Høsten 2023 ble jeg ringt opp av valgkomiteen i TIK og spurt om jeg hadde lyst til å stille til valg som styremedlem i idrettskretsen. Jeg hadde ikke noe kjennskap til Troms idrettskrets fra før av og visste ikke hva deres rolle i idretten var. En kort forklaring av hva idrettskretsen var og jeg tenkte at dette kunne være noe for meg. Dette er en mulighet for meg å ha en stemme for idretten i Troms, særlig for de unge i fylket, på et høyt idrettspolitisk nivå. Senere i høst ble jeg valgt som ungt styremedlem og er veldig takknemlig for det. Dette er noe jeg ser på som en stor tillitserklæring og mulighet til å gjøre en forskjell.

Samtidig med at jeg ble valgt inn som styremedlem i idrettskretsen har jeg også blitt en del av TIKs nettverk for unge ledere. Dette er et nettverk for alle mellom 18 og 30 år, som har et styreverv i idretten.

Som helt ferskt styremedlem i TIK har jeg blitt veldig godt tatt imot og føler jeg sitter i et veldig trygt styre. Jeg merket veldig fort at jeg er den i styret med minst erfaring, men den erfaringer jeg har gjennom idrett er det som gjør at jeg har mulighet til å se ting fra andre perspektiver. Fremover har jeg masse å sett meg inn i og ting jeg skal lære. Heldigvis sitter jeg sammen med andre erfarne styremedlemmer som jeg kan lære av. Dette er noe jeg er veldig motivert for!

 

 

 

 

Hils på Juni

Jeg heter Juni, er 21 år og kommer fra Bardufoss. Der har jeg satset langrenn og nå studerer jeg medisin i Tromsø. Som liten har jeg vært med på mange idretter, handball, friidrett, turn, osv. Men det var langrenn som ble favoritten tilslutt, og det er en sport som hele familien er glade i. Jeg satset i ca. 7 år og trivdes veldig med det, det var der jeg følte jeg hørt hjemme.

I dag er jeg medlem av Tromsø studentene Idrettslag (TSI) langrenn og er med på mange treninger der. Etter jeg sluttet å satse langrenn har jeg virkelig savnet et godt treningsmiljø og det er noe jeg har funnet hos TSI. I tillegg skal skal jeg delta på flere skirenn fremover og noen løp til sommeren. TSI tilbyr fler ulike sporter og jeg prøver meg på litt av hvert som for eksempel svømming og klatring.