BHK fikk også tildelt kr 200.000.- fra anleggsfondet til Nordland Idrettskrets for prosjektering av paraidrettssenter
BHK fikk også tildelt kr 200.000.- fra anleggsfondet til Nordland Idrettskrets for prosjektering av paraidrettssenter

Inkluderingsprisen 2024 - Bodø Håndballklubb

I forbindelse med kretstinget til Nordland idrettskrets, som avholdes hvert andre år, ble det som seg hør og bør delt ut heder og ære i form av ildsjel pris til en enkeltperson og inkluderingspris til et idrettslag som har jobbet målrettet og bra for å tilrettelegge paraidrettstilbud i sin klubb.

Inkluderingsprisen for 2024 ble høytidelig overrekt Bodø Håndballklubb på lørdagens fest-middag i etterkant av kretstinget til stående applaus fra salen. Prisen består i et innrammet diplom, en gavesjekk på kr. 10.000,- og blomster.

Litt fakta om Superlaget:

Bodø håndballklubb startet sitt paratilbud i tilrettelagt håndball høsten 2017. Da kom det to personer på første trening, men allerede uken etter var det mange flere som deltok. Siden oppstarten har antall spillere på Superlaget økt hvert år og teller nå over 20 spillere.

Etter å ha trent sammen i ca. fire år spilte laget omsider sin første kamp noensinne hvor de deltok på en turnering i Harstad. Siden den turneringen har det blitt mange flere kamper og turneringer på laget, og i 2021 ble klubbens egen Superturnering arrangert for første gang.

De siste årene har BHK og Superlaget arrangert «Rockesokk-kamp» sammen med Ups & Downs Nordland på «verdensdagen for Downs Syndrom». Et strålende arrangement som virkelig setter søkelys på idrett- og mestringsglede for alle der alle blir verdsatt og sett.

Neste store mål for Superlaget er Landsturneringen 7.-8. september som i år arrangeres på hjemmebane i Bodø 😊

Styreleder i Nordland idrettskrets, Reinert Aarseth og styreleder i BHK, Barbro Stavang Erdahl

Nominasjonen:

«Idrettslaget har vist en eksemplarisk dedikasjon til å gi alle en sjanse til å utøve og nyte sporten, uavhengig av bakgrunn eller funksjon. Deres engasjement for å inkludere personer med utviklingshemming gjennom sitt tilbud er en inspirasjon for hele samfunnet. Gjennom målrettet trening, støtte og oppmuntring har klubben gjennom sitt paratilbud skapt et trygt og inkluderende miljø der hvert enkelt medlem av tilbudet kan blomstre, mestre og samtidig være seg selv. De har ikke bare lært dem spesifikke ferdigheter, men også verdifulle livsferdigheter som samhold, stolthet, idrettsglede og respekt.

Det er hjertevarmen og lidenskapen som stråler fra laget som virkelig berører alle oss som får oppleve idrettsgleden i dette laget. Klubben har vist at denne idretten ikke bare handler om poeng og seire, men også om å skape et fellesskap der alle føler seg verdsatt og sett. Derfor er det også på sin plass å gi en stor heder til menneskene rundt laget, i tillegg til spillerne på A-laget som investerer tid og hjertevarme sammen med laget. Deres arbeid er en påminnelse om hvor mektig idretten kan være når den drives av kjærlighet og inkludering.

Superlaget, som representerer mangfoldet og inkluderingen innen idretten, er ikke bare et lag, det er et symbol på kjærlighet, støtte og samhold. Klubben har, utover sitt eget tilbud, bidratt til oppstart og forsterking av andre lag i Nord-Norge, de arrangerer en egen årlig turnering for andre «superlag» i regionen og de er fast supportergjeng som virkelig høres på alle hjemmekampene til A-laget. Det er derfor, med stor glede, beundring, ydmykhet og respekt, at Bodø Håndballklubb (BHK) nomineres til vinner av «Inkluderingsprisen 2024» for deres enestående innsats med sitt Superlag i håndball
😊

Takk, Bodø Håndballklubb for å vise oss alle veien mot et mer inkluderende og kjærlighetsfullt samfunn gjennom håndballsporten. Det at idretten kan være en motor for å bryte grenser og gi en arena for mestring og glede er stort, - her gjør klubben med sine dedikerte ressurspersoner et enormt stykke arbeid».

Gratulerer så mye med vel fortjent pris!!!